Bäst under press?

Jag pressade nyss fram en uppsats på 6 sidor. Jag vet inte om det är bra eller dåligt för mig att jag alltid jobbar bäst under press. Det är ju inte särskilt effektivt heller eftersom jag många timmar sitter och "småskriver" en hel del utan något egentligt resultat. Sedan i slutspurten trycker jag på tangenterna av bara farten. Men, inne är den i alla fall! Blir jag godkänd på denna har jag bara en uppsats kvar (rätt stor dock men det ska nog gå bra) tills det är sommarlov den 28:e juni. Mitt sista sommarlov. Helt galet.

Nu: Hem för att städa och handla. Ikväll kommer Maja!

Bäst just nu: Grolsch Swingtop Bottles!


C

Jag skrev tenta och fick C! Lättnad. Nu är det bara en uppsats kvar att knåpa ihop inom loppet av ungefär.. 10 timmar? Men jag jobbar bäst under press så det ska nog gå vägen. Imorgon kommer nämligen Maja! Då blir det häng i min kära stad som står på schemat. Förra våren åkte jag och Maja till London för shopping. Vi hängde mest på Primark som är mycket studentplånboksvänligt. Gissa om det blev både ett och två glädjerop när jag såg att de har öppnat en butik i utkanten av Amsterdam. I helgen tar vi tåget ut till Zaandamm och spenderar ett par timmar där.

För övrigt rullar mitt A-dam liv på väldigt behagligt. Jag åker hem om ca 4 veckor, vilket känns både tråkigt och kul. Jag har träffat fantastiska vänner här, som jag kommer att sakna väldigt mycket. Att det är en grym stad jag bor i gör det inte lättare. Samtidigt ska det bli skönt att komma hem till vardagen och livet, pojkvän, familj och vänner.

Innan hemfärd ska jag hinna med det sista i skolan i form av ett essay i Race and Ethnic Relations in Education. Jag lyckades snacka till mig att få skriva om diskriminering inom rekrytering istället för skolsystemet så det känns bra. Jag ska även fira midsommar och försöka ta mig ut på turer runt om i landet. 

Här kommer lite bildbevis på min fantastiska lördag: 

 
Utanför the EYE museum


Sunset


Min vän och även granne Jenna




Lycka.

Jag har haft en fruktansvärt bra dag.


Till och börja med sov jag för första gången utan att vakna under hela natten. Från 24 till 09. Bara det gjorde en bra start på dagen. Jag drack sedan morgonkaffe med pojkvän på Skype. Satan i gatan vad jag längtar efter att få vakna på Åsen och dricka kaffe med honom in real life.


Jag har en tenta på måndag i Forskningsmetodik, vilket betyder att jag behövde plugga. Men. Det var 26 grader och sol ute, vilket gjorde att jag inte kände för att stanna inne...


Lösning:
Koka kaffe och hälla i termos, fylla på många vattenflaskor, göra picnic med ananas och hemmagjorda färsbiffar fyllda med fetaost, ta fram kurslitteratur och skönlitteratur i form av "Flyga Drake", hitta lämplig sjal. Sedan stoppa allt detta ned i cykelkorg, slänga på sig bikini och ny sommarklänning och trampa iväg till Albert Heijn. Slinka in och köpa en kompletterande ceasar-sallad. Hoppa in på Blokker (motsvarande Rusta) och köpa solkräm. Hänga den nyinköpta rosa solstolen på styret och knalla (det var omöjligt att cyckla med all packning) till den närliggande parken Westerpark. Hitta en gräsplätt som verkade bra. Jag tog en full med prästkragar. Slå upp solstolen, ställa cycklen en bit framför med sarongen hängande över ramen som ett solskydd och ställa korgen med mat under i skuggan. Placera sig i stolen, slänga upp ena foten på nedre delen av ramen och den andra på sadeln. Surpla kaffe och varja bok med bok. Locka dit vänner som kommer med glädje. Och ibland vifta med tårna i brisen som lämpligt nog infann sig i hettan. Snegla på omgivning och männsikor. Barn som leker. Ungdomar som är kära. Köpa Italiensk glass i ett stånd.


För att toppa upp detta, åka över till andra sidan "floden" utanför the EYE museum och sitta på kajen och titta på solnedgågnen, dricka öl och prata strunt med vänner. Köpa mer öl i affären och åka till favorithörnan vid kanalen Prinsengracht och prata mer strunt. Få SMS av pojkvän om att vi vann ESC. Åka hem och titta på finalnumrret. Somna med fönstret på vid gavel för att det är sommar ute.


Pure happiness.


SOMMAR. You are so very very VERY welcome.


Ignorerar det faktum jag jag är instängd på bibblan, inte har sovit på två nätter och har tenta på måndag. Tänk vad mycket energi en 10-min kaffe i solen kan göra ändå!


When nothing goes right... Go left.

Ohoj kamrater!

Jag pausade, tryckte på stopp och sedan play igen i onsdags. Jag pausade för att tänka efter varför jag inte mådde helt hundra. Jag tryckte på stopp och hoppade av min ena kurs här. Det gick inte längre. Förutsättningarna för att fixa skolan här har väl kanske inte varit de bästa, och jag kände med 7 veckor kvar på terminen att det inte gick alls. Magkatarr, sömnlösa nätter, små-ångest och STRESS avgjorde. Min hälsa är tusen gånger viktigare än att klara av mina egna krav på att fixa allt. Kursen kan jag läsa senare, det gör mig ingenting. Nu har jag istället lagom mycket i skolan, mycket men det är fullt möjligt att fixa. Jag tryckte på play och fick energi och motivation igen! Tomas anlände onsdags kväll och sen dess har jag laddat batterierna och tagit det extremt lugnt och hängt med en grym kille. VI har firat 17:e mai med min norske vän, varit på matmarknad, druckit öl på uteserveringar, promenerat, ätit Rijstaffel och bara varit.


Suttende mai!


Mat överallt!






Idag fyller Maia år och igår vankades det födelsedagskalas. Hela gänget samlades för öl, tårta och lekar.




Nu är det 6 veckor kvar tills jag lämnar Amsterdam. 6 veckor. Jag har så mycket jag vill göra innan dess! Jag ska börja redan imorgon. Det är äntligen vår på riktigt, fy sjuttsingen vilken tid det tog. Parkhäng är av ett måste.


05:21

Klockan börjar närma sig halv 6, och jag har varit vaken sen 01:15 ungefär. Efter två timmars sömn vaknade jag av kraffsande och misstänksamma ljud från köksvrån. En mus! Flera i samma bostadsområde som mig har haft problem med möss, jag trodde jag hade blivit lyckligt lottat och kommit undan. För ett par veckor sedan hörde jag en springa inuti väggen, men efter jag försäkrat mig om att det inte finns några hål i väggarna trodde jag inte det skulle vara någon fara. Fel hade jag. Det måste finnas något kryphål under kylskåpet, det var därifrån det lät. Jag känner inte att dra ut kylskåt mitt i natten är någon bra idé, då det är så lyhört här. Jag hade fått tips om att spride ut lagerblad eller mynta håller de på avstånd. I brist på dessa varor slängde jag in en halv påse torkad lavendel under kylskåpet, och hoppades på det bästa. Funkar sådär, han/hon kommer tillbaka så fort jag varit tyst tillräckligt länge. Så just nu roar jag mig med att sitta i sängen och slänga värmeljus på kylskåpet så fort jag hör ett ljud. Funderar starkt på om jag borde sätta igång och tentaplugga när jag ändå är uppe. Jag har ju så sjukt mycket att lära mig idag. Jag har inte tid med det här! Inte ork heller för den delen.


...

Jag kan inte påstå att detta är världens bästa lördag. Nej usch. Jag satsar på en bättre söndag!

Efter flera timmars försök att förstå mig på de teorier jag ska tenta av på tisdag utan resultat ser jag ut såhär:



Därför går jag nu iväg, om så bara för en timme, för att äta middag med Sabine.


Räddaren i nöden

I helgen fick jag en present. Jag gömde den i bokhyllan för att spara på den. För att inte hela skulle försvinna på en dag. För att den kändes som en kompis hemifrån att hålla på, och att bara ta fram i de där panikartade stunderna man verkligen behöver någon. Jag glömde bort presenten, och den förblev kvar i bokhyllan.

MEN!

I tentapluggandandets djupaste ångestdalar slog en blixt från klar himmer ner när jag inser att JAG HAR EN POLARE I BOKHYLLAN. Tack. Räddaren i nöden.


Är det någon idé?

Hej.

Skulle ni som läser denna blogg kunna ge er tillkänna med att skriva en kommentar?

Jag vill gärna veta om jag skriver till någon som läser det, annars känns det onödigt.

/E


INTENSIVELY

Dagarna flyger förbi! Igår räknade jag ut att jag åker hem om 7 veckor och 3 dagar. Det är ju ingenting! Vart tog terminen vägen?! Helgen var fantastiskt trevlig med besök av Linda, Sandra och Patrik. Vi åt god mat, promenerade mycket och svängde våra lurviga. Härligt häng som gav mig massor med energi. Tack för att ni kom!

Att jag har två små uppsatser, två stora uppsatser, förbereda och hålla en föreläsning på 3 timmar samt 3 tentor att klara av innan den 28:e juni gör mig något... Stressad. Det låter helt orimligt, men jag ska göra mitt bästa! Sitter i bibblan nu, vilket nog blir mitt andra hem den närmsta tiden. Första tentan är på tisdag, och innan det ska två mindre uppsatser vara klara (+ tentaplugg till tentan är nog en bra idé).

Jag uppdaterar när jag kan och har tid.

Love.


Q.D

Jag har egentligen inte tid att blogga, men jag vill säga hej! Queens Day blev bra. Svårt att hålla ihop då stan var fullpackad, men det var häftigt att se alla människor, loppmarknader, båtar samt lyssna på gatumusik och njuta av solksen. Solen strålade hela dagen. De senaste veckorna har varit riktigt kalla och tråkiga så vi hade en himla tur då det var som en vacker sommardag ända fram till kvällskvisten. Idag är det grått igen. Jaja, jag sitter ju ändå bara inne och pluggar. Imorgon hoppas jag det blir fint igen, då får jag besök!



Eftermiddagen spenderades i Vondelpark


Utsikt över Prinsengracht


Eszter (Ungern), jag, Maia (Skeeååne), Lucie (Canada) och Sabine (Danmark) innan vi gav oss iväg

Nu: Tillbaka till Cognitive Career Theories!


RSS 2.0